onsdag 3 oktober 2012

Outsiders

Har man bott i STHLM länge är det lätt att bli det jag kallar "Stockholm ignorant", d.v.s. man glömmer världen utanför. Därför är jag tacksam till Sackarias Luhanko och Fredrik Sköld från Eskilstuna som bjöd ner mig
och Tomas Lacke på en grym helg i Eskilstuna.

Syftet med resan var att medlemmarna i konstgruppen Outsiders skulle lära känna varandra, samt att vi skulle hänga lite konst i det k-märkta Jernberghska Fiket. Det sistnämda visade sig vara världens mysigaste värdshus med anor från 1600 talet. På övervåningen hade dom ett slags större loft som var omgjord till en intim scen där dom hade spelningar med trubadurer och singer/songwriters. Dom serverade även öl som producerades lokalt i Éskilstuna. Riktigt tugnt. Dit kommer jag att återvända.

Ett extra tack till ägaren Robert som på kvällen bjöd oss på en underbart dekadent och lyxig 5 rätters middag på sin tillhörande lyxkrog,
 

Sedan ordnade Luhanko en privatvisning på E tunas konstmusem där vi fick se nåra riktigt grymma verk och en installation som heter duga.

Outsiders: Från vänster: Tomas Lacke, Sackarias Luhanko, Mikael Altersten, Fredrik Sköld.

Dagen efter häng i jernberghska fiket.
 

En privat guidad visning på E Tunas konstmuseum var mäktigt, och längst in i hjärtat av lokalen hade dom en installation som var nåt av det tyngsta jag har upplevt. Maskinen är kopplad till internet och varje typ halv sekund bildar vattnet som faller ner det mest just nu googlade ordet på nätet. De har en kille konstruerat med hjälp av 2 assistenter. Vattnet som faller ner skapar ett rytmiskt hyptoniserande ljud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.